Portfolio

Sjaak Boot heeft Fotografie gestudeerd aan de Fotoacademie en is gespecialiseerd in documentaire en portretfotografie. Tijdens deze meerjarige studie werd zijn kwaliteit als Fotograaf/Beeldmaker voortdurend door een ervaren team van docenten -die hun sporen binnen de fotografie hebben verdiend- getoetst, aangescherpt en uitgebreid.

Zijn belangrijkste interesses liggen op sociaal maatschappelijk vlak. Mensen staan steevast centraal in de onderwerpkeuze van zijn geëngageerde fotografie. Eind 2013 is de fotograaf nog samen met Terre des Hommes en Fier Fryslân in Guinee (West-Afrika) geweest om zich daar te verdiepen in de omstandigheden en achtergronden van Mensenhandel.

Daarnaast is Sjaak Boot een fotograaf die het liefst gebruik maakt van bestaand licht. Eén van zijn gevleugelde uitdrukkingen is “We hebben met de zon het mooiste licht dat er kan bestaan”. Dit vraagt een grote mate van flexibiliteit, aanpassingsvermogen en gedegen voorbereiding om tot een goed eindresultaat te komen. Zijn foto’s krijgen daardoor het echtheidsgevoel waar de fotograaf naar op zoek is. Foto’s met een hoog journalistiek documentair niveau. Fotografie in de puurste vorm en geen gekunstelde trukendoos.